Recepten met kaneel

Gastronomie

Al sinds de Oudheid wordt kaneel gebruikt, en ook in de middeleeuwse keuken werd dit kruid als een echte schat beschouwd. Het wordt dan ook beschouwd als een van de beste kruiden ter wereld.

Kaneel heeft een heerlijk intens aroma en de smaak is werkelijk betoverend. Aanvankelijk is die immers scherp. Maar daarna zalig zacht en uiteindelijk zelfs subtiel romig.

Net daarom heeft kaneel een enorm potentieel, zowel voor zoute als voor zoete gerechten. Kaneel is uitermate geschikt voor het parfumeren van zowel taarten en gebak als tajines, brood en likeur. Het is bijvoorbeeld haast onmisbaar om sangria die extra toets te geven. Of strooi eens een beetje kaneel op een stukje fruit of fruitsla en laat je helemaal in vervoering brengen!

Therapeutische waarde

Kaneel bezit geneeskundige krachten. Vanwege haar antivirale werking wordt kaneel vaak gebruikt in thee om zo reuma en griep tegen te gaan. Daarnaast helpt kaneel de spijsvertering en dat dankzij het grote aantal vezels. Ten slotte is kaneel ook rijk aan antioxidanten, die op hun beurt cardiovasculaire ziekten helpen te bestrijden.

Bewaring

Bewaar kaneel op een frisse, droge en donkere plaats.Tips en weetjes

Kaneel is verkrijgbaar in staafjes of in poeder. Je vindt beide in de meeste grote warenhuizen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker