Recepten met honing

Gastronomie

Er bestaan verschillende soorten honing, dat hangt af van de bloemensoort waar de bijtjes hun nectar gehaald hebben. Denk maar acaciahoning, oranjebloesemhoning, tijmhoning, … Ook de kleur varieert daardoor van doorzichtig geel tot bruin. Bovendien is de ene soort al vloeibaarder dan de andere.

Honing is een natuurlijk zoetmiddel en kan je dus gebruiken om suiker te vervangen. Honing kan ook extra smaak aan je bereiding geven, bijvoorbeeld bij kaas, in gebak en andere zoetigheden, of in saus.


Bewaren

Je kan honing jaren op een donkere plaats bewaren.


Tips en weetjes

Na een tijdje kan honing wel wat kristalliseren. Maar dat kan geen kwaad. Warm de honing gewoon even au bain-marie op en dat probleempje is verholpen. Aan de smaak of kwaliteit verandert er niks.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker