Recepten met courgette

Deze vrucht van de pompoenfamilie is typisch voedsel van de bewoners van het Middellandse Zeegebied. Ze wordt zeer op prijs gesteld in de Franse en de Italiaanse gastronomie, maar ook in Afrika en Azië. Ze staat symbool voor overvloed en vruchtbaarheid. Courgettes bestaan in een waaier van kleuren gaande van donkergroen tot grijs en van geel tot bijna zwart. Ze kunnen rauw of bereid worden gegeten en zijn uitermate geschikt om een vulling te krijgen. Dankzij hun zachte en tamelijk neutrale smaak, nemen courgettes makkelijk de smaak over van de andere ingrediënten waarmee ze worden bereid, zoals look, uien, tomaten of kruiden. Ze passen bij de meeste kazen en maken eender welke soep fluwelig. Courgettes bestaan voor bijna 95 % uit water, bevatten weinig calorieën en hebben een zachte en eetbare huid.

Courgettes hoef je niet te schillen. Ze goed afspoelen is voldoende. Bovendien geeft de schil een mooie felle kleur aan je gerecht.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker