Recepten met citroen

Gastronomie
De citroen is lid van de familie van de citrusvruchten. In tegenstelling tot soortgenoten eet je een citroen niet zomaar, daarvoor is citroen immers veel te zuur. Vooral citroensap en -zeste zijn dankbare ingrediënten voor in je gerechten. Je kan ze gebruiken in zowel koude als warme bereidingen, gaande van drankjes over sauzen tot cakejes en zelfs hartige gerechten. Probeer bijvoorbeeld maar eens om je rauwe citroenschillen te serveren op een Osso Bucco bijvoorbeeld. Citroen kan ook een frisse toets geven aan aardappelgerechten, en is superlekker bij kip.
Bewaren
Citroen kan je wekenlang in de groentelade van je koelkast bewaren. Heb je maar een stuk van je citroen nodig? Bewaar de versneden citroen dan gewoon met het snijvlak naar boven, zonder af te dekken. Citroen maakt zelf een laagje aan dat uitdrogen voorkomt!
Tips en weetjes
Je kan citroensap ook gebruiken om het verkleuren van groenten en fruit tegen te gaan. Enkele druppeltjes volstaan om de frisse kleur te behouden.