Recepten met champignons

Gastronomie

De witte champignons of ‘champignons de paris’ zijn de meest gebruikte paddenstoelen in de keuken.

Ze zijn overheerlijk in verschillende gerechten en smaken zowel koud als warm.
Verwerk ze bijvoorbeeld eens in een quiche of soep. Je kunt ze ook bakken of vullen met andere ingrediënten, zoals kaas. Champignons passen wonderwel bij verschillende soorten vis en vlees.

Maak champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of met vochtig keukenpapier. Was ze niet in water. Dan slorpen ze het water op en verliezen ze hun smaak.

Therapeutische waarde

Champignons bevatten veel water. Ze zijn rijk aan proteïnen en vezels en bevatten weinig calorieën.

Bewaring

Champignons zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Je vindt ze in de winkel in verschillende vormen: als conserven, diepgevroren of vers.
Let er bij aankoop van verse champignons op dat ze stevig en vlezig zijn. Je bewaart ze het best in de originele verpakking in de koelkast. Je kunt ze ook in een papieren zak of in een vochtige doek gewikkeld bewaren. Zo kun je de champignons een week houden.

Je kunt champignons ook invriezen en drogen. Daarvoor moet je ze wel eerst blancheren.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker