Recepten met brood

Gastronomie

Net als de aardappel is brood een vaste partner in onze maaltijden. Bij het ontbijt, de lunch of het avondmaal, maar even vaak ook als tussendoortje of verwerkt in een gerecht.
Er is trouwens een ruim assortiment voorhanden: wit, bruin, volkoren, meergranen, rogge, stokbrood, sandwich, pistolet, … Zo valt brood wel bij iedereen in de smaak. Zeg nu zelf: wat is een lekker soepje zonder een al even lekker stukje brood? Of een kaasfondue? En broodrestjes smaken des te beter als je ze verwerkt in verloren brood of een broodpudding!

Bewaring

Brood bewaart goed in een goed verluchte, maar wel afgesloten broodtrommel. Die voorkomt dat het brood schimmelt, zonder dat het uitdroogt. Zeker ongesneden brood kan je een paar dagen houden. Maar brood bewaart ook heel goed in de diepvries, tot twee maanden zelfs.

Tips en weetjes

Verdeel sneetjes brood in afgemeten porties in versheidzakjes en vries ze in. Haal zo’n zakje ’s avonds uit de diepvries en laat ’s nachts ontdooien. Zo heb je ’s morgens altijd heerlijk vers brood bij het ontbijt!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker