Artikel ***** (1 stem)

Verrukkelijke recepten met varkensvlees

Varkensvlees is dan misschien een tijdje niet 'hip' geweest in de Belgische keukens, intussen is het weer helemaal terug! En terecht, want varkensvlees is er in zoveel heerlijke soorten en vormen: mignonettes, medaillons, koteletjes, gebraad of smaakvol spek… keuze genoeg! Die veelzijdigheid zorgt er voor dat iedereen er zijn gading in vindt.

Veilig, voedzaam en… vol smaak

Net als groenten, vis en fruit verdient ook varkensvlees zijn plekje in onze dagelijkse keuken. Bovendien zorgt het Certus-label voor een strenge controle op ons inlands varkensvlees. Zo kunnen we het met een gerust hart op het menu zetten. Veel populaire soorten varkensvlees – mignonette en varkenshaasje bijvoorbeeld — zijn bovendien mager van aard. De échte liefhebbers kiezen natuurlijk voor varkensvlees met een dun vetrandje dat zorgt voor extra smaak en malsheid.

Hoe maak je varkensvlees het best klaar?

Koteletten, mignonettes en medaillons bak je net als steak met een klontje Solo in een gloeiend hete pan. Maar opgelet: in tegenstelling tot rundsvlees hoort varkensvlees voldoende doorbakken te zijn. Mooi gekorst aan de buitenkant, nog lichtjes 'rosé' en lekker sappig vanbinnen. Varkensgebraad en varkenshaasje geven hun smaak het beste vrij als je ze instrijkt met een dun laagje Amora-mosterd, snel dichtschroeit in hete Solo en daarna rustig verdergaart in de oven. Tien minuutjes laten rusten onder aluminiumfolie, zodat alle heerlijke vleessappen zich herverdelen en dan: volop genieten!

Maar natuurlijk zijn er nog zoveel meer mogelijkheden met varkensvlees. Wij zochten voor jou deze 15 smakelijke recepten met Solo uit. Laat je inspireren…

15 verrukkelijke recepten met varkensvlees

Andere Solo-leden over dit artikel (0)