Artikel (0 stemmen)

Tips om te experimenteren met vlees en vis

De term ‘Surf and turf’ is ontstaan aan de oostkust van Noord-Amerika. In 1966 dook de uitdrukking voor het eerst op in een culinair artikeltje in The Miami News. “Surf and Turf” stond toen nog voor de gewaagde combinatie van botermalse filet mignon en Zuid-Afrikaanse kreeftenstaart. Ondertussen is de term uitgegroeid tot de verzamelnaam voor gerechten waarin producten van land en zee samen op één bord geserveerd worden.

Ter land, ter zee en op je bord

Van sommige producten zou je nooit verwachten dat ze harmonieus samen op je bord zouden liggen. En toch: net door ze slim te combineren in één origineel gerecht krijgen ze een extra smaakdimensie. Scampi’s en kip? Zeeduivel en bacon? Of Sint-Jacobsnoot en pancetta? De boeiende wisselwerking van smaken en structuren levert heerlijke culinaire recepten op die blijven verrassen.

Zin om meteen aan het experimenteren te slaan? Kijk snel hier en ontdek welke heerlijke Surf & Turfduo’s je met Solo op tafel tovert!

Surf & turf do’s en don’ts

Voor je in je keuken aan de slag gaat met vlees en vis, geven we je graag nog een paar belangrijke basisregels mee …

  • Bewaar vlees, vis- en schaaldieren altijd in aparte zakjes of afsluitbare dozen geschikt voor levensmiddelen in de koelkast. Zo komen ze voor de bereiding niet in contact met elkaar.
  • Rauwe vis en vooral rauw vlees zijn erg gevoelig voor microbiële besmetting. Door ze altijd apart te verwerken voorkom je de kans op een kruisbesmetting en voedselvergiftiging.
  • Gebruik voor het verwerken van vlees en vis altijd afzonderlijk materiaal. Hergebruik snijplanken, kommen en messen niet voor beiden, tenzij je ze eerst grondig afwast en naspoelt.
  • Hygiëne is cruciaal! Was ook je handen grondig voor je van vlees naar vis (of omgekeerd) overschakelt. Dat zorgt er voor dat je producten 100% vers en smakelijk blijven.

Succes ermee en laat het smaken!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)