Artikel *** (2 stemmen)

Geef feeststress geen kans: prep je kerstdiner!

Geef feeststress geen kans: prep je kerstdiner!
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers

The most wonderful time van het jaar is in aantocht. Als echte christmaholic sta ik weer te trappelen! Opnieuw tijd om na te denken over welke cadeautjes we onder de boom zullen leggen. Samen uitpluizen hoe we de kerstboom gaan versieren. En misschien wel het állerbelangrijkste: kiezen wat voor lekkers er op tafel komt!

Alles wat enigszins mogelijk is, maak ik al de dag vóór het feest.

Vooral dat laatste kan al eens voor stress zorgen. En da’s nu net iets wat je kunt missen tijdens de feestdagen, niet? Hét geheim om je feestmenu met glans te doorstaan is voorbereiding. Mijn motto is dan ook resoluut ‘preparation is the key to success’. 

Kies voor gerechten die je grotendeels of zelfs helemaal vooraf kunt klaarmaken. Ik help jullie alvast op weg met deze smaakvolle, fancy recepten die helemaal xmas approved zijn. 

VOORGERECHT

Pastinaaksoep met tartaar van coquilles

***
45 min

Als voorgerecht kies ik traditioneel voor soep die je makkelijk vooraf kunt klaarmaken. Plus: ’t is ook lekker licht. Er volgen namelijk nog minstens twee gangen, waarvoor je een plaatsje wilt vrijhouden. Dit jaar ga ik voor een simpele, maar superlekkere pastinaaksoep. Die werk ik feestelijk af met een tartaar van coquilles. 

HOOFDGERECHT

Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree

****
170 min

Ik hou van m’n gemak tijdens de feestdagen. Ik doe zoveel mogelijk op voorhand, zodat ik als gastvrouw niet de hele avond in de keuken hoef te staan. Zo ook de garnituur bij deze visschotel. De puree kan je makkelijk de dag vooraf maken. De champignons bak je vlug, terwijl de vis in de oven staat. Straf staaltje time management, toch?

NAGERECHT

Cranberry curd taartjes met meringue

60 min

Oooh veenbessen… als ik deze prachtige rode parels zie liggen dan krijg ik een instant kerstgevoel. 
Het handige aan deze taartjes is dat je ze zo goed als helemaal vooraf kunt maken. Enkel de meringue moet je vlak voor het serveren snel nog even fiksen. Eiwit met suiker kloppen, op de taartjes spuiten en kort onder de grill… klaar!

Nog extra kookinspiratie nodig voor het grote feest in huis? 
Hier vind je een schitterende collectie makkelijke en originele feestrecepten!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers