Artikel **** (23 stemmen)

De beste tips om wafels te bakken

  • 1 reactie
  • 24 keer bewaard
  • 248 228 keer bekeken

Of je ze nu het liefst zoet lust of hartig: wafels gaan er altijd in. Als je deze 5 toptips bij het bakken in het achterhoofd houdt, kan er bovendien niets misgaan!

  1. Voeg een nootje gesmolten Solo (of een scheutje Solo vloeibaar) toe aan je beslag. Dat voorkomt kleven tijdens het bakken. Borstel ook het wafelijzer in met wat Solo vloeibaar.
  2. Verwarm je wafelijzer voldoende voor. Hou het verklikkerlichtje goed in de gaten en doe je deeg pas in het ijzer als het rode lampje uit is.
  3. Wacht lang genoeg om te checken of je wafel goed gaart. Wanneer je het ijzer te vroeg opent, trek je de wafel uit elkaar.
  4. Komt er geen stoom meer uit de zijkant van je wafelijzer? Dan is je wafel klaar.
  5. Haal je wafel voorzichtig uit de vorm met een vork met twee priemen en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Klaar om te bakken? Deze selectie van originele recepten — van traditioneel zoet tot lekker hartig en eigenzinnig — biedt voor ieder wat wils. Maak het ijzer maar heet, ga aan de slag met beslag en bak ze bruin!

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door Els De Win op 09 augustus 2016 om 20u02

kan je wafeldeeg invriezen?

Gepost door Solo op 11 augustus 2016 om 12u26

Goeie vraag, Els! En het antwoord is: ja, zelfs wafeldeeg waar gist in verwerkt zit kan je invriezen voor later gebruik. Het zal dan opnieuw beginnen rijzen zo gauw het deeg volledig ontdooid is. Dus als je deeg over hebt, zeker niet weggooien, maar gewoon invriezen in keukenfolie. Altijd handig om in huis te hebben voor als je eens zin hebt in zoet ;-)