Artikel ***** (1 stem)

Barbecue bijgerechten

Wie van een gezellige barbecue met familie of vrienden een waar festijn wil maken, vult de feesttafel natuurlijk aan met exquise bijgerechten. Deze vormen de perfecte manier om gerechten een extra smaaktoets te geven en zijn bovendien een feestelijke, kleurrijke toets in het geheel. Eten doe je niet alleen met de mond, het oog wil ook wat, niet?

Salades, sauzen en dressings zijn de kers op de barbecue-taart

Hoe verlekkerd je ook bent op vlees, vis, schaaldieren of vegetarische barbecue, je wilt je gasten natuurlijk helemaal imponeren met overheerlijke recepten. Ga dus op zoek naar de juiste bijgerechten die jouw barbecueschotels perfect aanvullen. Denk hierbij niet alleen aan groenten, ook de juiste sauzen en dressings zijn immers smakelijke verrijkingen. Natuurlijk kan je hiervoor echt exotische opties gaan zoeken, onthoud echter dat ook klassiekers nog steeds een echte hit kunnen zijn. We geven je graag enkele tips voor bijgerechten die vaste waarden op een barbecue zijn geworden:

  • Jacket potatoes met toppings zijn eenvoudig te bereiden en voor velen een echte lekkernij.
  • Koude pastasalades, aardappelsalade en Griekse salade met feta zijn niet alleen enorm lekker, maar ook enorm verfrissend bij warm weer.
  • Salsa’s, koude en warme sauzen, guacamole, … het zijn slechts enkele voorbeelden van smaakmakers die perfect passen bij vlees, vis, schaaldieren en veggie gerechten. Wissel wel voldoende af tussen milde en gekruide varianten.
  • Groenten mogen natuurlijk niet ontbreken op jouw BBQ-feest. Durf ook hier vindingrijk te zijn. De gekende bijgerechten zoals sla, tomaten en wortelen kunnen natuurlijk perfect. Jouw gasten écht verrassen doe je door bijvoorbeeld gegrilde groenten met balsamico en olijfolie op tafel te toveren.
  • Durf experimenteren met verschillende vinaigrettes, dressings en slasausjes. Er is niets mis met een traditionele vinaigrette, maar probeer gerust eens het effect uit van verschillende tuinkruiden of het toevoegen van yoghurt.

Marinades zijn een verrijking voor een barbecue

In de meeste winkels vind je vandaag de dag al heel wat soorten vooraf gemarineerde barbecue-ingrediënten. Toch zijn er heel wat verschillende soorten marinades die je zelf in een oogwenk bereidt. Met een kleine moeite creëer je heel aparte smaaktoetsen en geef je je barbecuegerechten zelfs een culinaire toets.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)