voorgerecht
Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- Solo
- 1 sinaasappel
- 1 blokje Knorr Finesse kip- of rundbouillon
- 5 dl melk
- Zout en peper
- Korianderblaadjes
- 1 kg zoete aardappel
- 2 koffielepel(s) komijnzaad
- broodkorstjes
- Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
- Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
- Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
- Giet de aardappelen af.
- Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
- Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
- Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .
