Soep van scampi en tomaten
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 8 scampi's
- 2 blokjes Knorr Finesse groetenbouillon
- 1 l water
- 2.5 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 snuifje suiker
- grof zout
- 8 kleine tomaten
- 8 basilicum (blaadjes)
- peper
- Was de tomaten en leg ze in een kleine ovenschotel.
- Besprenkel ze met Solo en strooi er wat grof zout, peper en een snuifje suiker over.
- Zet de schotel gedurende een half uur in de oven op 90°.
- Breng 1 liter water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal (het zwarte streepje in de scampi).
- Bak ze kort in hete Solo en kruid ze met peper en zout.
- Leg de scampi's en tomaten tot slot in diepe borden, overgiet ze met de bouillon en versier het geheel met enkele blaadjes basilicum.
