use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tiramisu met citrusvruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tiramisu met citrusvruchten

Tiramisu met citrusvruchten

Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht waarvan verschillende verhalen over het ontstaan in omloop zijn.

Het woord betekent letterlijk: "trek mij omhoog", wat we in het Nederlands zouden kunnen vertalen als "opkikkertje".

Geniet van dit opkikkertje aangeboden door Effi !

Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht waarvan verschillende verhalen over het ontstaan in omloop zijn.

Het woord betekent letterlijk: "trek mij omhoog", wat we in het Nederlands zouden kunnen vertalen als "opkikkertje".

Geniet van dit opkikkertje aangeboden door Effi !

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 eigelen
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • geraspte schil van 2 mandarijnen
  • 400 g Effi Licht & Fris Natuur
  • 2 eiwitten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 20 boudoirs
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 12 partjes mandarijn (garnituur)
  • 12 schijfjes sinaasappel (garnituur)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop het eigeel op tot het schuimt en lichtgeel
  2. kleurt. Voeg er al kloppend de suiker aan toe.
  3. Doe er dan de geraspte schil van de mandarijntjes
  4. bij en de Effi. Meng tot je een homogene massa
  5. krijgt.
  6. Klop het eiwit stevig op. Giet er een derde
  7. van het Effi-mengsel bij en meng voorzichtig.
  8. Als het eiwit door het mengsel is opgenomen
  9. mag de rest van het mengsel er, altijd onder
  10. voorzichtig roeren, bij.
  11. Giet het sinaasappelsap in een kommetje en
  12. dompel er vlug de boudoirs in.
  13. Leg de boudoirs op de bodem van een gratineerschotel.
  14. Bedek met een laagje van het Effi-mengsel, ga
  15. zo verder en eindig met een laagje van de Effi-mix.
  16. Strooi er cacao over. Versier met de partjes
  17. mandarijn en/of de sinaasappelschijfjes.
  18. Laat ten minste 2 uur afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.