buffet
Tiramisu met citrusvruchten
Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht waarvan verschillende verhalen over het ontstaan in omloop zijn.
Het woord betekent letterlijk: "trek mij omhoog", wat we in het Nederlands zouden kunnen vertalen als "opkikkertje".
Geniet van dit opkikkertje aangeboden door Effi !
Tiramisu is een echt Italiaans nagerecht waarvan verschillende verhalen over het ontstaan in omloop zijn.
Het woord betekent letterlijk: "trek mij omhoog", wat we in het Nederlands zouden kunnen vertalen als "opkikkertje".
Geniet van dit opkikkertje aangeboden door Effi !
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 2 eigelen
- 4 eetlepels kristalsuiker
- geraspte schil van 2 mandarijnen
- 400 g Effi Licht & Fris Natuur
- 2 eiwitten
- 150 ml sinaasappelsap
- 20 boudoirs
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 12 partjes mandarijn (garnituur)
- 12 schijfjes sinaasappel (garnituur)
- Klop het eigeel op tot het schuimt en lichtgeel
- kleurt. Voeg er al kloppend de suiker aan toe.
- Doe er dan de geraspte schil van de mandarijntjes
- bij en de Effi. Meng tot je een homogene massa
- krijgt.
- Klop het eiwit stevig op. Giet er een derde
- van het Effi-mengsel bij en meng voorzichtig.
- Als het eiwit door het mengsel is opgenomen
- mag de rest van het mengsel er, altijd onder
- voorzichtig roeren, bij.
- Giet het sinaasappelsap in een kommetje en
- dompel er vlug de boudoirs in.
- Leg de boudoirs op de bodem van een gratineerschotel.
- Bedek met een laagje van het Effi-mengsel, ga
- zo verder en eindig met een laagje van de Effi-mix.
- Strooi er cacao over. Versier met de partjes
- mandarijn en/of de sinaasappelschijfjes.
- Laat ten minste 2 uur afkoelen.
