use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spruitjesstamppot met stoofperen-cranberrycompote
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoofperencompote maken met cranberry

Spruitjesstamppot met stoofperen-cranberrycompote

Recept zelf perenmoes maken van stoofperen en cranberry. Recept stamppot spruitjes koken.

Heerlijke grove Belgische spruitjesstamppot met zoete aardappelen en een perenmoes van stoofperen en cranberry. Extra lekker en verantwoord door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 2 stoofperen
  • 50 g verse cranberry's
  • 1 sinaasappel
  • 2 tl honing
  • 350 g spruitjes
  • 400 g zoete aardappels
  • 250 g varkensfiletlapjes (2 stuks)
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de stoofperen, snijd in parten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in kleine stukjes. Was de cranberry's. Was de sinaasappel schoon onder stromend water en schil met en dunschiller kwart van de oranje schil af. Snijd ze in ragdunne reepjes. Pers de sinaasappel uit. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer grote spruiten.
  2. Doe de stukjes peer met de cranberry's, sinaasappelschilletjes, het sap, 1 dl water en de honing in een kleine pan en breng alles aan de kook. Voeg een beetje versgemalen peper naar smaak toe en kook de stoofperencompote in ca. 20 minuten op een laag vuur tot de peerstukjes gaar zijn en het vocht bijna verdampt is.
  3. Kook intussen de zoete aardappel in water in ca. 15 minuten gaar. Kook de spruitjes in water in ca. 8 minuten net gaar. Bestrooi het vlees met peper naar smaak. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in 5 tot 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  4. Giet de zoete aardappelen af maar vang het kookwater op. Giet de spruitjes af. Stamp de aardappelen grof en schep er de spruitjes doorheen. Voeg zoveel van het opgevangen kookwater door zodat een smeuïge stamppot ontstaat en stamp nog kort door (de spruitjes moeten grof blijven).
  5. Verdeel de spruitjesstamppot met de peren-cranberrycompote en de gebakken varkensfiletlapjes over de borden en serveer direct.
Bij deze heerlijke spruitjesstamppot met stoofperen-cranberrycompote gebruik je zoete aardappelen. Je kunt kiezen uit 2 varianten: witte of oranje variant. Voor de smaak maakt het niet uit welke je kiest, uiteraard wel voor de smaakbeleving.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.