voorgerecht
Pikante soep met garnalen
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 30 g Solo
- 1 flesje light room
- 2 eetlepels bloem
- 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
- pimentpoeder
- 6 takjes verse koriander of platte peterselie
- 1 fijngehakte ui
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel tomatencoulis
- 16 middelgrote gepelde garnalen
- peper en zout
- soja saus
- Bak de fijngehakte uien en lookteentjes met de Solo in een braadpan tot ze glazig zijn.
- Voeg er de tomatencoulis , de light room en pimentpoeder aan toe en bestrooi met de bloem.
- Giet geleidelijk de 1 liter water bij , voeg er dan de bouillon blokjes bij en verwarm tot het kookpunt is bereikt.
- Spoel de garnalen en dep ze voorzichtig droog.
- Reinig de koriandertakjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er de sojasaus aan toe.
- Doe er vervolgens de garnalen bij en laat nog 2 tot 3 minuten doorkoken.
- Serveer in diepe borden en garneer met korianderblaadjes.
