voorgerecht
Thaise kippensoep
Zin in een heerlijke Thaise kippensoep? Geniet met dit recept van een lekker romige maaltijdsoep, perfect wanneer je weinig tijd hebt.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 l water
- 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels fijngesneden vers korianderblad om te garneren
- 300 g kipfilet
- 100 g champignons
- 100 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- Pers de knoflook fijn in een knoflookpers.
- Snij de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verrhit de Solo in een soeppan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin.
- Voeg de knoflook en champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
- Maak 1 l kippenbouillon door 2 blokjes bouillon kip op te lossen in 1 liter water.
- Voeg de kippenbouillon, de kokosmelk en de sambal toe.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Serveer de soep en strooi er de koriander over.
