voorgerecht
Zuppa pasta en fagioli (soep op Italiaanse wijze met bonen en pasta)
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 eetlepels Bertolli extra vergine
- 1 ui, in reepjes gesneden
- 10 teentjes look, gepeld en fijngehakt
- 2 blikken bonen, afgespoeld en uitgelekt (van 240 g)
- 2 laurierblaadjes
- 3 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
- zout, peper
- 50 g kleine elleboogjes (pasta)
- parmezaankrullen
- 3 rozemarijntakjes
- 0.5 koffielepel pili-pili
- 1 handvol rucola, fijngesneden
Voorbereiding
- Los de bouillonlblokjes in 1.5 l warm water op
Bereiding
- Warm 1 eetlepel olijfolie op in een soepketel met een dikke bodem.
- Braad er de uireepjes in tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
- Braad er vervolgens de lookteentjes in.
- Voeg er de bonen, de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes bij.
- Giet er de bouillon in. Breng op smaak met zout, peper en pili-pili. Dek de soepketel af.
- Halveer - als het kookpunt bereikt is - de kracht van het vuur en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg er de pasta aan toe en laat nog 10 minuten koken.
- Verwijder de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes.
- Dien de soep op in kommen en werk af met de rest van de olie, met rucola en parmezaankrullen.
