koken met kinderen
Pasta met gehakte courgette en spinazie
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 1 ui
- 1 courgette
- 3 el Solo Vloeibaar
- 2 tl kerriepoeder
- 200 g gewassen spinazie
- 1 tablet groentebouillon
- 400 g spaghetti
- 300 g rundergehakt
- 1 dl kookroom
- 50 g jongbelegen kaas (stuk)
- Pel en snijd de ui fijn. Snijd de courgette in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken.
- Bak hierin de ui met de courgette en 1 theelepel kerriepoeder 5 minuten. Schep de spinazie erdoor. Schep 250 ml water en de bouillontablet erdoor en kook 10 minuten op een laag vuur.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verhit de rest van de vloeibare margarine in een pan en bak het gehakt met 1 theelepel kerriepoeder al roerend rul, bruin en gaar (ca. 8 minuten).
- Pureer de groenten (met een staafmixer of in de blender). Roer de Kookroom erdoor.
- Meng de hete spaghetti met het gehakt en de groentesaus. Verdeel over 4 diepe borden. Schaaf de kaas er heel dun over.
