Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 min gaar.
Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg het vlees erin en bak om en om bruin. Zet het vuur laag en bak in 10-15 minuten gaar.
Pel ondertussen de uien en maak de waspeen schoon. Snijd de uien in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de veldsla klein.
Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar en bak hierin de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper 5 minuten. Schep geregeld om.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de ezelsoren en het ui-wortelmengsel, erdoor. Voeg 0.5 eetlepel mosterd en naar smaak peper en zout toe. Laat op een laag vuur nog even goed doorwarmen.
Haal de karbonaadjes uit de pan en houd ze warm. Voeg 1.5 dl water, de jam en de mosterd toe aan het braadvocht. Breng aan de kook.
Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover.