use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 g karbonaadjes
  • paprikapoeder
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 2 uien
  • 200 g waspeen
  • 300 g gewassen veldsla (ezelsoren)
  • 1.5 el mosterd
  • 1 el abrikozenjam

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 min gaar.
  2. Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg het vlees erin en bak om en om bruin. Zet het vuur laag en bak in 10-15 minuten gaar.
  3. Pel ondertussen de uien en maak de waspeen schoon. Snijd de uien in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de veldsla klein.
  4. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar en bak hierin de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper 5 minuten. Schep geregeld om.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de ezelsoren en het ui-wortelmengsel, erdoor. Voeg 0.5 eetlepel mosterd en naar smaak peper en zout toe. Laat op een laag vuur nog even goed doorwarmen.
  6. Haal de karbonaadjes uit de pan en houd ze warm. Voeg 1.5 dl water, de jam en de mosterd toe aan het braadvocht. Breng aan de kook.
  7. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.