nagerecht
Parfait met koffie en kokoskoekjes
Een parfait is een ijsgerecht klaargemaakt op basis van warm opgeklopte eierdooiers met een suikersiroop en opgeslagen room, dat daarna bevroren wordt.
Dit is onze versie van een parfait...
Een parfait is een ijsgerecht klaargemaakt op basis van warm opgeklopte eierdooiers met een suikersiroop en opgeslagen room, dat daarna bevroren wordt.
Dit is onze versie van een parfait...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 8 grote bollen Carte d'Or Vanilleijs
- 100 g kokoskoekjes
- 1 kop sterke koffie
- 2 eetlepels amaretto
- wat vanillesaus of crème anglaise
- 1 takje munt
- Bereiding: Laat de koekjes weken in de koffie en de amaretto.
- Verpulver ze daarna tot kruimels.
- Laat het ijs zacht worden, maar laat het niet ontdooien, en vermeng
- dit met de koekjes.
- De koekjes moeten in laagjes in het ijs zitten, je mag ze dus niet
- volledig vermengen !
- Vul 4 kleine potjes met het ijsmengsel en laat ze een uurtje
- opstijven in de diepvriezer.
- Hou de potjes kort onder stromend warm water zodat je het
- ijs gemakkelijk uit de vormpjes kan halen.
- Schik de ijsjes op koude borden en lepel er wat vanillesaus langs.
- Versier dit met een takje munt.
