hoofdgerecht
Kip met gember
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels Solo
- 4 Chinese paddestoelen in plakjes gesneden
- 4 eetlepels gevogeltebouillon
- 2 eetlepels oestersaus
- 150 g kipfilet in plakjes van 1 cm dik gesneden
- 20 g gember in fijne reepjes gesneden
- 60 g rode,groene en gele paprika in blokjes gesneden
- 1 bosuitje
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 0.5 koffielepel lichte sojasaus
- 2 snufjes witte peper
- koriander blaadjes
- Plet voor de marinade de knoflook fijn en meng er de sojasaus en de peper onder.
- Strijk de marinade op de plakjes kip en laat gedurende 15 minuten marineren.
- Verhit de Solo in de wok en roerbak de gemarineerde plakjes kip gedurende ongeveer 2 minuten, tot het vlees halfgaar is.
- Doe er alle groenten en gember bij en de gevogeltebouillon en roerbak verder gedurende 30 seconden.
- Voeg er ten slotte de oestersaus aan toe en laat gedurende 2 minuten zachtjes verder bakken, tot de kip gaar is.
- Schep alles op een schotel, bestrooi met verse blaadjes koriander. Serveer meteen.
