hoofdgerecht
Thaise curry van kip en groente met witte rijst
Thaise curry van kip en groente is een van de makkelijkste oosterse gerechten die je kan maken. Klaar in twintig minuutjes!
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 400 g witte rijst
- bouillonpoeder
- 1 rode paprika
- 1 kleine Chinese kool of spitskool (ongeveer 300 g)
- 2 middelgrote rode uien
- 400 g kipfilet
- 2 el Solo Bakken en Braden
- 1 - 2 el Thaise rode currypasta
- 200 ml dikke kokosmelk
- 150 g sojascheuten
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af en houd warm.
- Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en versnipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.
- Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Doe eerst 2 eetlepels Solo in de pan en wacht tot de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten.
- Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de sojascheuten erdoor. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.
