use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Thaise curry van kip en groente met witte rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Thaise curry van kip en groente met witte rijst

Thaise curry van kip en groente met witte rijst

Thaise curry van kip en groente is een van de makkelijkste oosterse gerechten die je kan maken. Klaar in twintig minuutjes!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 g witte rijst
  • bouillonpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine Chinese kool of spitskool (ongeveer 300 g)
  • 2 middelgrote rode uien
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 1 - 2 el Thaise rode currypasta
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 150 g sojascheuten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af en houd warm.
  2. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en versnipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.
  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Doe eerst 2 eetlepels Solo in de pan en wacht tot de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  4. Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de sojascheuten erdoor. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.
Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je de kip voor je Thaise curry in de pan doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.