use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pikante Thaise sla met biervinaigrette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pikante Thaise sla met biervinaigrette

Pikante Thaise sla met biervinaigrette

Deze 100% vegetarische Thaise sla prikkelt al je zintuigen. Oogt mooi, ruikt geweldig én smaakt hemels. Een aanrader als je eens écht wilt verrassen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bosje radijzen in kwartjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels limoen
  • 1 bosje versnipperde lente-uitjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gember (geraspt)
  • 1.5 komkommer (geschild
  • 1 takje fijngehakte munt
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel chiliolie
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 1 kleine Spaanse peper ontpit en gehakt
  • 1 dl pils
  • 2 ui (versnipperd)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng in een slakom de komkommer, de uitjes en de radijzen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker en de gember toe. Meng goed. Besprenkel met 3 eetlepels limoensap. Bestrooi met verse munt. Meng voorzichtig. Dek af en zet koel.
  2. Meng in een kleine kom de rijstazijn, het limoensap, het zout en de peper. Voeg het bier, de chili- en de arachideolie toe en meng goed. Voeg de uien, de koriander en de kleine Spaanse peper toe. Meng. Dek af en zet op een koele plaats.
  3. Giet de vinaigrette net voor het opdienen op de gemengde sla.
De vinaigrette kan vooraf bereid worden. Doe er in dat geval het bier nog niet bij en voeg dat net voor het opdienen aan de vinaigrette toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.