use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gentse waterzooi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Wanneer je op zoek bent naar een echt Belgisch gerecht dan ga je natuurlijk voor een lekkere Gentse waterzooi!

Deze heerlijke Gentse waterzooi wordt gemaakt met krielaardappeltjes, kip, selder, prei en jonge worteltjes en vervolgens gebonden tot een heerlijke romige soep met room en eidooier. Een echte Belgische klassieker in een modern jasje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 krielaardappelen
  • 4 kipfilets
  • 2 takjes groene selder
  • 2 stronkjes preiwit
  • 1 bosje jonge worteltjes
  • 1 ui
  • 1 eidooier
  • 100 ml room
  • 1 el maïzena (afgestreken)
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 bouquet garní (tijm, laurier en peterseliestengels)
  • 1 handvol verse peterselie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de krielaardappeltjes en kook ze gaar in gezouten water. Houd apart.
  2. Maak de groenten schoon. Hak de uien fijn. Snijd de worteltjes en de prei in grove julienne. Haal met een dunschiller de draden van de selderstengels en snijd hem in stukjes. Snipper de selderblaadjes fijn. Hak een handjevol peterselieblaadjes. Snijd de kipfilets in tweeën.
  3. Stoof de groenten kort aan in een eetlepel Solo Bakken en Braden, zonder te kleuren. Houd apart. Breng intussen de kippenbouillon samen met de bouquet garni aan de kook. Draai het vuur lager, tot de bouillon lichtjes kookt en pocheer er de kipfilets een tiental minuten in.
  4. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ze 5 minuten beetgaar koken onder deksel.
  5. Schep met een schuimspaan de stukken kipfilet en de groenten uit de bouillon en houd ze apart. Gooi het bouquet garni weg. Laat de kippenbouillon tot 2/3 inkoken op hoog vuur.
  6. Roer de maïzena los in en beetje koud water en bind de saus ermee. Laat nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Voeg de eierdooier toe aan de room en klop los met een vork. Voeg dit mengsel bij de saus, en breng al roerend tot nét onder het kookpunt. Opgelet: niet meer laten koken, want dan schift de eidooier! Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Voeg de stukken kip, de krielaardappeltjes en de groenten bij de saus en laat goed opwarmen.
  9. Schep de warme waterzooi in diepe borden en werk af met fijngehakte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.