hoofdgerecht
Gegrilde Zalm met Spinazie op Catalaanse wijze
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 500 g pasta
- 1 ui
- 1 teentje look
- 450 g bladspinazie
- 5 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 600 g zalmfilet
- vijfkruidenpeper
- Kook de spinazie gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Pers de look.
- Verhit de Solo en bak daarin de ui en de look.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en roer goed.
- Doe hierbij de rozijnen en de pijnboompitten en meng goed door elkaar.
- Kruid met peper. Dek af met een deksel en laat even stomen.
- Kruid de zalm met de vijfkruidenpeper.
- Verwarm de grill en leg de zalm eronder tot hij goed doorbakken is (10 minuten).
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- erveer op elk bord een moot zalm op een bedje spinazie. Schik daarnaast de pasta.
