Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Was de citroen en de limoen, droog ze af en rasp het gekleurde gedeelte van de schil apart. Pers ook het sap apart.
Zeef de bloem in een kom en voeg er de kristalsuiker, de vanillesuiker en de Solo vloeibaar aan toe. Mix alles tot je een vrij grof zanddeeg krijgt. Voeg er één voor één de eieren aan toe en mix, zodat ze goed opgenomen worden door het beslag. Voeg er als laatste de zure room, 3 eetlepels citroensap en een theelepel geraspte citroenschil aan toe. Meng alles nog eens goed door elkaar tot een glad beslag.
Doe het beslag in cupcakevormpjes en zet ze op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Maak de topping. Klop hiervoor de slagroom stijf samen met de suiker, het limoensap en de geraspte limoenschil. Doe de topping in een spuitzak (of een plastic huishoudzakje waarvan je een puntje hebt afgeknipt) en werk elke cupcake af met een laagje van de topping.