use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soezentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soezentaart

Soezentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 60 g Solo (in blokjes)
  • 130 g gezeefde bloem
  • 4 eieren
  • 1 l room (40% vetgehalte)
  • 300 g donkere chocolade
  • 1 vanillestok
  • 1 snuifje suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zeef de bloem. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en laat er de Solo in blokjes al roerend in smelten.
  3. Meng er met een spatel de gezeefde bloem door. Roer goed tot het beslag loskomt van de bodem. Neem de pan van het vuur en roer er de vier eieren krachtig een voor een onder.
  4. Laat het beslag een halfuurtje rusten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met grote vulmond. Spuit een twintigtal soesjes met een doorsnede van +/- 3 cm op het bakpapier. Opgelet: laat minstens een ruimte van 3 cm tussen elk soesje, want ze nemen tijdens het bakken nog toe in volume.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze na baktijd uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Doe intussen de room in een kom. Snijd de vanillestok door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de room. Voeg ook het snuifje suiker toe en klop de slagroom stijf.
  7. Maak een inkeping in de onderkant van elke afgekoeld soesje. Doe de slagroom in een spuitzak met klein vulmondje en vul elk soesje er mee.
  8. Laat de chocolade smelten au bain marie. Schik de soezen piramidegewijs op elkaar en giet over elk laagje wat chocoladesaus, zodat de soezen goed blijven staan. Overgiet daarna rijkelijk met de rest van de chocoladesaus en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.