use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Chocolademousse met kersen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Chocolademousse met kersen
  • 200 g pure chocolade
  • 250 ml room
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 500 g kersen
  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
  2. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
  3. Laat afkoelen.
  4. Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  5. Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  6. Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
  7. Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.