nagerecht
Chocolademousse met kersen
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 200 g pure chocolade
- 250 ml room
- 5 el fijne kristalsuiker
- 500 g kersen
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
- Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
- Laat afkoelen.
- Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
- Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
- Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
- Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.
