Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Breng 125 ml water aan de kook in een pannetje, samen met de Solo, het cacaopoeder en de suiker. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Scheid intussen de dooiers van de eiwitten. Houd de dooiers apart en klop de eiwitten tot sneeuw.
Voeg daarna 125 ml water, de eidooiers, de gezeefde bloem en het bakpoeder al roerend met de garde toe aan de afgekoelde inhoud van de pan.
Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten door het mengsel en voeg de kersen toe (zonder de vloeistof). Meng alles tot een glad beslag.
Bestrijk een ronde springvorm met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet hierin het chocolademengsel en zet de vorm een uur in de voorverwarmde oven.
Laat de cake even afkoelen in de vorm, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen op een taartrooster. Afwerken kan naar eigen smaak met gesmolten chocolade en kersen.