feestelijk
Chocoladedroom
Geef score
Kooktijd1 uur 35 min
Porties

- 250 ml water
- 225 g poedersuiker
- 375 g Solo
- 6 eieren
- 280 g tarwebloem
- 0.5 zakje bakpoeder
- 7 el cacaopoeder
- 150 g ontpitte kersen op siroop of Maraschinokersen
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Breng 125 ml water aan de kook in een pannetje, samen met de Solo, het cacaopoeder en de suiker. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Scheid intussen de dooiers van de eiwitten. Houd de dooiers apart en klop de eiwitten tot sneeuw.
- Voeg daarna 125 ml water, de eidooiers, de gezeefde bloem en het bakpoeder al roerend met de garde toe aan de afgekoelde inhoud van de pan.
- Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten door het mengsel en voeg de kersen toe (zonder de vloeistof). Meng alles tot een glad beslag.
- Bestrijk een ronde springvorm met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet hierin het chocolademengsel en zet de vorm een uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake even afkoelen in de vorm, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen op een taartrooster. Afwerken kan naar eigen smaak met gesmolten chocolade en kersen.
