use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vanillebavarois met speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanillebavarois met speculaas

Vanillebavarois met speculaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 eidooiers
  • 175 g kristalsuiker
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestok
  • 500 ml room
  • 8 blaadjes gelatine
  • 200 g Solo
  • 1 pak speculaaskoekjes
  • 300 g diepvriesframbozen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eidooiers in een kom samen met 75 g suiker tot ze bleek worden.
  2. Doe de melk in een kookpot. Snijd de vanillestok doormidden, voeg hem toe aan de melk en breng zachtjes aan de kook. Verwijder de vanillestok en giet de hete melk over de eiermassa. Roer goed en giet alles opnieuw over in de kookpot.
  3. Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje nog even binden. Neem de kookpot van het vuur en laat de saus afkoelen.
  4. Klop de room met 100 g suiker op tot yoghurtdikte. Spatel de room onder de vanillesaus. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp ze goed uit en smelt ze nadien in een half kopje warme melk. Roer dit door de vanillebavarois.
  5. Doe de Solo in een pannetje en smelt hem op een zacht vuurtje. Hak de speculaas fijn in de blender of met een groot keukenmes.
  6. Meng de gesmolten Solo met de speculaascrumble. Neem een ronde bakvorm (liefst een springvorm waarvan je de rand achteraf kan losmaken) en bedek de bodem ervan met de speculaas. Giet er de vanillebavarois over en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  7. Doe de frambozen in een pannetje en laat ze 5 minuutjes opkoken. Wrijf ze door een fijne zeef tot je een gladde saus hebt en laat afkoelen.
  8. Haal de bavarois uit de koelkast, ontvorm hem en overgiet met de frambozensaus. Werk eventueel af met enkele ontdooide frambozen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.