Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bereid eerst het cakedeeg. Smelt hiervoor de chocolade au bain marie. Splits de eieren in een kom en houd het eiwit apart. Meng de zachte Solo samen met de eidooiers en de kristalsuiker. Spatel de gesmolten chocolade erdoor. Zeef er vervolgens de bloem bij, voeg het cacaopoeder toe en meng opnieuw. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig onder het beslag tot je een homogene massa krijgt.
Neem een hoge ronde cakevorm en bestrijk hem lichtjes met Solo. Doe het beslag erin en bak 45 minuten in de oven.
Maak intussen de koffieroom. Snijd de vanillestokjes overlangs open en schraap de zaadjes eruit. Zet een sauspan op het vuur en kook het water kort samen met de oploskoffie en de zaadjes van de vanillestokjes. Klop in een kom de 8 eidooiers luchtig. Zeef er al kloppend de koffie bij en klop verder tot het mengsel lichtjes afgekoeld is. Voeg dan geleidelijk de zachte Solo in blokjes toe en blijf verder kloppen tot je een mooi gladde massa krijgt.
Haal de biscuit uit de oven, verwijder de vorm en hem laat afkoelen op een rooster.
Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste laag met 1/3 van de koffieroom. Leg de bovenste helft erop en werk de taart rondom af met de rest van de koffieroom.
Laat de taart een uurtje opstijven op een koele plaats en serveer. Eet smakelijk!
Wil je deze taart een extra feestelijke toets geven? Maak dan met een dunschiller krullen van donkere chocolade en strooi ze losjes over de taart.