voorgerecht
Scampi in kruidenkorst en currymayonaise
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 24 scampi
- 12 sneetjes witbrood
- 1 citroen
- 1 takje krulpeterselie
- 1 teentje look
- 3 eieren
- 5 dl druivenpitolie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 flinke scheut witte wijnazijn
- Solo vloeibaar
- Pel de scampi, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
- Maak de persillade. Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.
- Kruid de scampi met peper en zout. Bak ze kort aan in gesmolten Solo en besprenkel ze met wat citroensap. Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade. Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.
- Maak de currymayonaise in een maatbeker. Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.
