use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rosbief braden in de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rosbief braden in de oven

Rosbief braden in de oven

Recept van alexis1.
Waar zijn alle vleesliefhebbers dol op? Yep: malse rosbief, mooi rosé en heerlijk sappig. Volg deze bereiding en je zet hem zonder moeite perfect op tafel.

Recept van alexis1.
Waar zijn alle vleesliefhebbers dol op? Yep: malse rosbief, mooi rosé en heerlijk sappig. Volg deze bereiding en je zet hem zonder moeite perfect op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

 • Op tijd klaar
  30 min
 • Porties
   
  4
 • Moeilijkheid
  lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

 • 1 kg rosbief
 • 1 ui
 • 2 wortelen
 • peper
 • zout
 • bakboter

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

 1. Vraag aan de slager bij het kopen van de rosbief een blokje vet om op de rosbief te leggen tijdens het braden. We snijden de ui en wortels in schijfjes en verdelen deze met blokjes bakboter over een vuurvaste ovenschotel. We plaatsen de rosbief in het midden van de schotel. We verwarmen de oven tot 250°C en laten hierin een korst op de rosbief vormen gedurende 5 tot 10 minuten. We halen de rosbief uit de oven, overgieten het vlees met braadvocht en kruiden met peper en zout. We leggen het blokje vet bovenop het vlees en laten nog 20 minuten op 200°C in de oven braden. We steken of prikken nooit in het vlees om te zien of het gaar is. Dit zorgt enkel voor bloed en vochtverlies waardoor het vlees veel te droog zou worden. Het vlees moet vanbinnen mooi rose zijn met langs de buitenkant een bruine korst. We laten de rosbief na het braden 10 minuten rusten vooraleer we er schellen van snijden. We houden de stukken vlees warm met een schotelverwarmer. Van het braadvocht maken we een eenvoudige vleessaus door er 25 cl water en een koffielepel mosterd aan toe te voegen, het even los te bakken en laten doorkoken. We serveren met kroketjes of hertoginneaardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.