use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Met citroen, salie en knoflook gevulde kip

Met citroen, salie en knoflook gevulde kip

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels bloem
  • 15 g Solo margarine op kamertemperatuur
  • 2 kg braadkip
  • 1 citroen
  • een handvol verse salieblaadjes of 1 tl gedroogde salie
  • 1 bouillonblokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 1 druppel tabasco
  • 5 teentjes gepelde knoflook
  • 375 ml water
  • zout en zwarte peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C voor.
Bereiding
  1. Breng de kip op smaak met overvloedig zout en peper. Pers het sap uit een halve citroen en besprenkel er de kip mee. Vul de kip met de geperste citroenhelft, de salie en 3 teentjes knoflook. Leg de margarine op de kip en plaats ze in de grilloven. Bak de kip gedurende 1 tot 1 uur en 15 minuten en bedruip ze regelmatig totdat het nat van de kip helder is en het vel knapperig.
  2. Haal de kip uit de grilloven en leg ze op een snijplank.
  3. Bereid een bouillon van de 375 ml water en het bouillonblokje.
  4. Bewaar 2 eetlepels vleesnat. Breng het in een kookpot op een matig vuur aan de kook. Snijd de 2 overige teentjes knoflook fijn en voeg ze al roerend bij het vleesnat. Voeg terwijl je in het mengsel blijft roeren de bloem, de bouillon, het sap van de andere citroenhelft en de tabasco toe. Blijf kloppen totdat de saus kookt en dikker wordt. Giet de saus over de kip.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.