use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Amandelcake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Amandelcake

Amandelcake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 6 eieren
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g tarwebloem
  • 200 g aardappelbloem
  • 100 g Solo
  • 125 ml melk
  • 1 tl amandelolie
  • 15 g bakpoeder
  • 40 g amandelschilfers
  • vanille-aroma

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C
  2. Meng de Solo en de suiker tot een geheel en voeg de eidooiers toe.
  3. Klop de eiwitten op tot een schuimachtig geheel. Voeg vervolgens de melk, de amandelolie, de tarwebloem, de aardappelbloem, het bakpoeder en de opgeklopte eiwitten aan het beslag toe.
  4. Voeg tot slot nog de helft van de amandelschilfers en het vanille aroma toe.
  5. Meng alles voorzichtig door elkaar en giet het deeg in een met Solo en broodkruimels ingevette bakvorm. Laat het deeg 50 minuten bakken. Controleer ook of de cake binnenin goed gebakken is. Je kunt de cake eventueel nog afwerken met de overige amandelschilfers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.