use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Luikse balletjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Luikse balletjes

Luikse balletjes

Geef je gehaktballen eens een nieuwe twist vandaag. Kies voor een heerlijke mix van hartig en zoet in deze Luikse balletjes. Origineel en zó makkelijk.

Met dit Luikse balletjes recept maak je een echte Belgische klassieker. Zachtjes gegaard in een saus met Luikse stroop!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    50 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg half om half gehakt
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takje peterselie
  • 2 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 1 el bloem
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1½ el Luikse stroop
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe het gehakt in een mengkom. Pel 1 ui en snipper hem fijn. Pel het teentje knoflook en pers het. Hak de peterselie fijn. Voeg alles toe aan het gehakt.
  2. Verwijder de korsten van het witbrood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout en meng alles goed door met de hand.
  3. Rol het gehakt in balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de balletjes aan alle kanten mooi bruin in. Schep ze uit de pan en houd opzij.
  4. Los het bouillonblokje op in 250 ml warm water.
  5. Pel 2 uien en snipper ze grof. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en fruit er de ui een minuutje in aan, tot hij glazig wordt. Bestrooi met een eetlepel tarwebloem, roer goed en laat kort meebakken.
  6. Schenk de bouillon erbij en voeg de mosterd en de Luikse stroop toe. Roer goed en breng alles aan de kook, tot de saus begint in te dikken.
  7. Voeg nu de gebakken balletjes toe aan de saus, doe de laurierblaadjes erbij en laat nog 20 minuutjes verdergaren op een zacht vuurtje.
  8. Serveer de balletjesstoofpot met frietjes of verse aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.