hoofdgerecht
Lamskroontje met dragonsausje en seizoengroenten
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 lamskronen
- 6 eetlepels Solo
- zout
- 1 dl rode wijn
- 2 dl lamsjus of kalfsfond
- 3 jonge worteltjes
- peper
- 100 g boontjes
- 2 dl light room
- dragon gehakt
- geraspt emmenthal
- 8 groene asperges
- 100 g tuinbonen
- Bertolli Extra Vergine
- 4 kerstomaatjes
- 4 charlotte-aardappeltjes
- 1 teentje knoflook
- Schil de worteltjes, snij ze in plakjes en kook ze al dente in gezouten water.
- Kook de boontjes en de groene asperges gaar in gezouten water en spoel ze direct daarna koud om de kleur te behouden.
- Neem de tuinbonen uit de schil en kook ze af, spoel ze koud en ontdoe de bonen van hun pel.
- Maak een kruisje in ieder kerstomaatje en besprenkel ze met olijfolie en gemalen peper.
- Plaats ze in de oven om te verwarmen.
- Kook de aardappeltjes in de schil gaar en laat ze afkoelen.
- Schil ze en leg ze in een gratineerschaal.
- Kook de light room in voor een derde met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de lamskronen mooi bruin in 2 eetlepels Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
- Plaats ze acht minuten in een oven van 180° C.
- Neem ze uit de pan en blus met een scheutje rode wijn.
- Voeg de lamsjus of kalfsfond toe en laat inkoken tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
- Zeef de saus en werk op met de rest van de Solo. Voeg de dragon toe.
- Nappeer de aardappeltjes met de room en bestrooi ze met de gemalen emmentalerkaas.
- Plaats de aardappeltjes onder de grill van 180° C en laat de kaas gratineren.
- Smelt Solo in een pan en voeg de groenten toe om ze terug op te warmen, breng op smaak met zout en peper.
- Snij de lamskroon in gelijke koteletjes en leg ze op de borden, nappeer met de saus en versier met de groentjes en de gegratineerde aardappeltjes.
