use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Carpaccio van kalfsfilet met citroen en opgelegde paddenstoelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Carpaccio van kalfsfilet met citroen en opgelegde paddenstoelen

Carpaccio van kalfsfilet met citroen en opgelegde paddenstoelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g verse paddestoelen
  • 2 dl azijn
  • 2 dl water
  • 2 dl notenolie
  • 1 takje laurier
  • peperkorrels
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 400 g kalfslendestuk of kalfsfilet
  • rucola

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Borstel de paddenstoelen schoon, snij de grote exemplaren in vier stukjes, de kleine in twee stukjes.
  2. Kook azijn, water en notenolie op met de laurier en de peperkorrels.
  3. Kook de paddenstoelen 4 à 5 minuten in dit mengsel, haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen.
  4. Maak een vinaigrette van balsamicoazijn en olijfolie.
  5. Snij het vlees in dunne plakjes en leg het op koude borden.
  6. Bestrooi het voorzichtig met zout en peper en lepel er de vinaigrette over.
  7. Garneer met de paddestoelen en de rucola.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.