voorgerecht
Carpaccio van kalfsfilet met citroen en opgelegde paddenstoelen
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g verse paddestoelen
- 2 dl azijn
- 2 dl water
- 2 dl notenolie
- 1 takje laurier
- peperkorrels
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 6 eetlepels Bertolli extra vergine
- 400 g kalfslendestuk of kalfsfilet
- rucola
- Borstel de paddenstoelen schoon, snij de grote exemplaren in vier stukjes, de kleine in twee stukjes.
- Kook azijn, water en notenolie op met de laurier en de peperkorrels.
- Kook de paddenstoelen 4 à 5 minuten in dit mengsel, haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen.
- Maak een vinaigrette van balsamicoazijn en olijfolie.
- Snij het vlees in dunne plakjes en leg het op koude borden.
- Bestrooi het voorzichtig met zout en peper en lepel er de vinaigrette over.
- Garneer met de paddestoelen en de rucola.
