use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kervelsoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kervelsoep

Kervelsoep

Recept van Chantal999.
Deze diepgroene soep kent haast iedereen van bij zijn oma: keilekkere kervelsoep! Deze keukenklassieker thuis zelf klaarmaken? Volg het recept!

Recept van Chantal999.
Deze diepgroene soep kent haast iedereen van bij zijn oma: keilekkere kervelsoep! Deze keukenklassieker thuis zelf klaarmaken? Volg het recept!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2.75 liter water
  • 1 dikke ajuin
  • 1 - 2 wit van prei
  • 2 wortelen
  • een beetje soepselder
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 150 gram kervel
  • 3 Knorr Finesse Kippen bouillonblokjes
  • peper
  • gemberpoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de ajuin en snipper fijn. Kuis de prei, selder en wortelen en fijn snijden. Schil de aardappelen en deze in blokjes snijden. Doe alles in de soepkom. Voeg de kippen- en fijne tuinkruidenbouillonblokjes toe. Voeg er nog een 250 ml water aan toe en laat het al een beetje koken zodat de bouillonblokjes oplossen. Voeg er daarna nog een 2.5 l. water aan toe en laat alles een 20-tal minuutjes goed doorkoken. Voeg er de kervel aan toe en laat nog een 10-tal minuutjes koken. Soep fijn mixen en kruiden met peper en gemberpoeder.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.