use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Het beste bakkersroom recept
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Het beste bakkersroom recept

Het beste bakkersroom recept

Recept van wouterkyn
Door je eigen banketbakkersroom te maken, zullen je zelfgemaakte éclairs en taarten nóg lekkerder smaken! Speel het klaar in amper 15 minuten.

Recept van wouterkyn
Door je eigen banketbakkersroom te maken, zullen je zelfgemaakte éclairs en taarten nóg lekkerder smaken! Speel het klaar in amper 15 minuten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

 • Op tijd klaar
  15 min
 • Porties
   
  6
 • Moeilijkheid
  lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

 • 500 ml melk
 • 125 g suiker
 • 50 g puddingpoeder
 • 1 vanillestok
 • 2 eierdooiers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

 1. Breng 3/4 van de melk aan de kook met de vanillestok uitgeschraapt. Meng ondertussen de 1/4 van de melk met de pudding poeder (vervangbaar door maïzena, pudding poeder is ook wel gekend als imperial vanille), eidooiers en suiker tot alles is opgelost. Als de melk kookt giet dan een klein beetje kokende melk op het mengsel om de eieren te laten wennen aan de temperatuur. Giet dan het mengsel voorzichtig bij de melk. Als je halfweg bent zou de melk al moeten ingedikt zijn. Giet verder tot alles erin is. Als alles erin is blijf dan nog ongeveer een minuutje doorkoken. ( Dit is om de smaak van de pudding poeder weg te krijgen.) Om de banketbakkersroom sneller te laten afkoelen raad ik aan om een bakplaat in plasticfolie te rollen en daar de banketbakkersroom op te gieten. Je kan de banketbakkersroom laten afkoelen op een koud oppervlakte bv. marmer( max. 2u laten staan om bacteriën productie te vermijden), of in de koelkast. De banketbakkersroom kan je nog lekkerder maken door er bv. halfopgeklopte room bij te voegen.( als je de room bij de banketbakkersroom zal geklopt hebben zal de room helemaal opgeklopt zijn zo voorkom je dus het overwerken van de room. HELP ik heb klonters in mijn banketbakkersroom !! Dit komt omdat je oftewel geen kokende melk bij het mengsel hebt gedaan of omdat je het mengsel veel te snel hebt toegevoegd. OPLOSSING: ga er met de mixer door of / en haal de banketbakkersroom door een zeef als hij nog warm heeft!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.