feestelijk
Chocoladecake
Mmm, deze chocoladecake wordt extra lekker dankzij de knapperige chocoladedruppels in het beslag. Een dessert dat altijd lukt en waar velen helemaal gek op zijn.
Geef score
Kooktijd1 uur 25 min
Porties

- 150 g Solo Vloeibaar
- 150 g suiker
- 200 g pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
- 4 kleine eieren
- 150 g bloem
- 6 g bakpoeder (ca. 1 tl)
- Extra:
- cakevorm van 25 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
- Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
- Klop de Solo en de suiker in een kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor.
- Doe 150 g chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad en meng door het beslag. Schep de rest van de chocolade(druppels) erdoor.
- Zeef de bloem, een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
- Schep het beslag in de voorbereide bakvorm.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
