hoofdgerecht
Chili-tortillacups
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- 4 grote bloemtortilla’s
- 4 kneepjes Solo Vloeibaar
- cayennepeper, zout
- 400 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 kleine groene paprika
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik maïskorrels
- 1 krop ijsbergsla
- 4 el crème fraîche
- 4 el geraspte kaas
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen en de maïs uitlekken. Snijd de sla in repen.
- Bestrijk de tortilla’s licht met vloeibare margarine en bestrooi ze met cayennepeper en zout. Leg ze in 4 ruime, ovenvaste kommen of vormen en bak ze in 12 à 14 minuten krokant.
- Laat de cups op een rooster uitdampen. Verhit intussen 2 kneepjes vloeibare margarine in een wok- of hapjespan en bak hierin het gehakt rul met de uisnippers. Voeg de paprikablokjes toe en bak het mengsel nog een paar minuten.
- Giet het vocht uit de pan, voeg de tomatenblokjes met sap toe en breng dit aan de kook. Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe.
- Schep de kidneybonen en de maïs door het gehakt en laat het mengsel nog zo'n 10 minuten pruttelen.
- Zet de tortillacups op borden en verdeel de sla erover. Schep de chili op de sla en garneer met de crème fraîche en een eetlepel geraspte kaas.
