use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chili con carne van witte bonen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chili con carne van witte bonen

Chili con carne van witte bonen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 g tomaten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 grote bokaal witte bonen
  • 1 kleine bokaal witte bonen
  • 1 el gehakte koriander of peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel de knoflooktenen en pers ze. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water en verwijder het vel. Snijd de tomaten in stukken en snijd daarbij de steelaanzet weg.
  2. Bak het rundergehakt rul, voeg de uisnippers toe en fruit deze enkele minuten mee. Schep dan de paprikareepjes en de knoflook erbij en laat het ongeveer 3 à 4 minuten zachtjes bakken.
  3. Schenk eventueel bakvocht uit de pan en voeg de stukken tomaat toe. Breng het mengsel op smaak met zout en mespunt chilipoeder en stoof het ongeveer 20 minuten.
  4. Spoel de witte bonen in een zeef af en schep ze door het vlees in de pan en laat het door en door warm worden. Breng de chili extra op smaak met sambal en bestrooi met 1 eetlepel gehakte koriander of peterselie.
Lekker met kropsla.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.