Zoete aardappel ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kook de aardappelen tot ze volledig gaar zijn, 45 à 60 minuten.
  3. Ondertussen doe ik in een gietijzeren pot (deze kan nadien gewoon de oven in) op een middenhoog vuur het gehakt, wortels, paprika, ui, champignons en knoflook. Bak tot de wortels zacht zijn, 12 à 15 minuten.
  4. Doe de gekookte aardappelen, de boter, 1/2 tl chilipoeder en 1/2 tl zout in een blender of gebruik een staafmixer om het tot een gladde massa te maken.
  5. In de gietijezen pot voeg je de tomatenpuree, chilipoeder, rozemarijn, zout, zwarte peper en het water toe. Meng alles goed en bedek dan met de zoete aardappel. Bestrooi de bovenkant met een beetje zeezout en chilipoeder.
  6. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. CALORIEËN: 395 - SUIKER: 17 G - NATRIUM: 350 MG - VETTEN: 16 G -KOOLHYDRATEN: 40 G - VEZEL: 8 G - EIWIT: 26 G

Tip

Je kan dit ook op voorhand maken of de overschot invriezen. Laat ontdooien en warm op in een voorverwarmde oven op 190°C voor een 20 à 30 minuten. / Je kan tijm gebruiken ipv rozemarijn. / Je kan ook courgette toevoegen om meer variatie in groenten te hebben. / Je kan de groene paprika vervangen door champignons en spinazie. /

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?