lekker eten
Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt
Maak vanavond deze lekkere ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt en groot en klein zal er van smullen. Maak deze variant met peer of gebruik kalfsgehakt en combineer met appel!
Nog nooit zoets in een ovengerecht gestopt? Dan moet je deze ovenschotel met zoete aardappel, lamsgehakt en peer eens klaarmaken. Ongewoon, maar ongelooflijk lekker.
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 750 g zoete aardappels
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- versgemalen peper
- zeezout
- 2 sjalotten
- 1 el Solo margarine
- 500 g lamsgehakt
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 2 peren
- 3 el paneermeel
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
- Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
- Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.
