use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

Nog nooit zoets in een ovengerecht gestopt? Dan moet je deze ovenschotel met zoete aardappel, lamsgehakt en peer eens klaarmaken. Ongewoon, maar ongelooflijk lekker.

Maak vanavond deze lekkere ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt en groot en klein zal er van smullen. Maak deze variant met peer of gebruik kalfsgehakt en combineer met appel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 750 g zoete aardappels
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 2 sjalotten
  • 1 el Solo margarine
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 2 peren
  • 3 el paneermeel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
  3. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
  4. Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
  5. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.
Let op: het lamsgehakt in de ovenschotel met zoet aardappel bevat minder vet. Kleeft het aan je pan? Voeg dan wat extra Solo toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.