Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Zelf granola roosteren... heel gemakkelijk en lekker en puur natuur.
  2. Op internet kwam ik legio recepten tegen van een granola om zelf te maken. Aangezien ik enkele malen per week graag een kom magere yoghurt gevuld met havermout, vruchtjes , noten en met eventueel een kneepje honing of agave siroop als ontbijt eet , wilde ik wel eens iets anders proberen.
  3. Zo maakte ik dan mijn eigen granola. Simpel , zó klaar en.... ook niet onbelangrijk héél erg lekker en gezond.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden
  5. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng alles met schone handen door elkaar.
  6. Stort alles op een bakplaat waarop bakpapier ligt( verdeel alles gelijkmatig) en zet de plaat 10 minuten in de oven. Schep na 10 minuten alles om en rooster nogmaals 10 minuten.
  7. Laat alles afkoelen en meng er de rozijnen en de cranberries onder.
  8. Doe alles in een schone pot en geniet. Mmmmm ik verheug me al op het ontbijtje van morgen. De granola is super lekker... ff geproefd natuurlijk.. Ook lekker over ijs voor een crunchy bite..

Tip

Hou de oven goed in de gaten, want elke oven is anders. Hou je van zoet, dan kun je gerust meer agavesiroop, of honing toevoegen. Hou je van kokos, dan kun je ook kokosvlokken toevoegen. Of gedroogde abrikozen, of gedroogde banaan. Kortom je maakt makkelijk je eigen gezonde mix en in een schone goed afsluitende pot is dit goedje zeker meer dan 3 weken houdbaar. Maar ik denk, dat ik al eerder een nieuwe portie kan maken, want ook manlief , kinderen en kleinkinderen vinden dit een heel lekkere toevoeging aan hun yoghurt , vla of ijs.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door AlineDF op 25 augustus 2018 om 21u26

Super! heel goede tips

Gepost door Love to Cook op 26 augustus 2018 om 22u55

Dank je wel. geniet ervan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?