use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zelf Granola Maken....
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zelf Granola Maken....

Zelf Granola Maken....

Recept van Love to Cook

Recept van Love to Cook

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    10 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 150 gram havermout
  • 50 gram ongezouten noten gehakt
  • 50 gram zaden (zonnebloem,pijnboom pitten, pompoenpitten
  • 3 el ahornsiroop of honing
  • 2 el kokosolie (zonnebloemolie)
  • 2 el water
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • optie snuf kardemom
  • 75 gram rozijnen en cranberries

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zelf granola roosteren... heel gemakkelijk en lekker en puur natuur.
  2. Op internet kwam ik legio recepten tegen van een granola om zelf te maken. Aangezien ik enkele malen per week graag een kom magere yoghurt gevuld met havermout, vruchtjes , noten en met eventueel een kneepje honing of agave siroop als ontbijt eet , wilde ik wel eens iets anders proberen.
  3. Zo maakte ik dan mijn eigen granola. Simpel , zó klaar en.... ook niet onbelangrijk héél erg lekker en gezond.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden
  5. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng alles met schone handen door elkaar.
  6. Stort alles op een bakplaat waarop bakpapier ligt( verdeel alles gelijkmatig) en zet de plaat 10 minuten in de oven. Schep na 10 minuten alles om en rooster nogmaals 10 minuten.
  7. Laat alles afkoelen en meng er de rozijnen en de cranberries onder.
  8. Doe alles in een schone pot en geniet. Mmmmm ik verheug me al op het ontbijtje van morgen. De granola is super lekker... ff geproefd natuurlijk.. Ook lekker over ijs voor een crunchy bite..

TIP

Hou de oven goed in de gaten, want elke oven is anders. Hou je van zoet, dan kun je gerust meer agavesiroop, of honing toevoegen. Hou je van kokos, dan kun je ook kokosvlokken toevoegen. Of gedroogde abrikozen, of gedroogde banaan. Kortom je maakt makkelijk je eigen gezonde mix en in een schone goed afsluitende pot is dit goedje zeker meer dan 3 weken houdbaar. Maar ik denk, dat ik al eerder een nieuwe portie kan maken, want ook manlief , kinderen en kleinkinderen vinden dit een heel lekkere toevoeging aan hun yoghurt , vla of ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.